Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z Matjasów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matjasy 1/2 kg
cebula 2 szt
cytryny 2 szt
cukier 2 łyżeczki
majonez 5 łyżek
gęsta śmietana 5 łyżek
jabłko kwaśne 1/2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z Matjasów

Matjasy myjemy, jeżeli są słone, moczymy w wodzie ok. godziny. Kroimy na kawałki. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i zalewamy sokiem z cytryny. Cebule kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem. Łączymy z majonezem i śmietaną, dodajemy rybę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak