Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amoniaczki z cukrem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier do posypania
mąka 40 dag
margaryna 10 dag
cukier 15 dag
mleko 1 szklanka
jajko 2 sztuki
amoniak 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 sztuka
esencja 2-3 kropelki

Przepis i sposób przygotowania na: Amoniaczki z cukrem

Mleko gotujemy następnie dodajemy do niego amoniak , studzimy.
Jajka ucieramy z cukrem i dodajemy mąkę,margarynę,cukier waniliowy i ostudzone mleko z amoniakiem.
Zagniatamy ciasto i wkładamy je do lodówki na cały dzień lub całą noc.
Następnego dnia lub tego samego dnia wieczorem jeżeli ciasto było zrobione z rana wałkujemy i układamy na posmarowaną blachę tłuszczem.
Smarujemy białkiem i posypujemy cukrem.
Pieczemy w temp. 150sto. około 10-15min , muszą się zarumienić.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak