Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
kapusta biała 1 mała główka
mleko 1 i 1/4 szkl
masło 3 łyżki
jajko 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z kapustą

Oczyszczamy kapustę, siekamy. 3 szklanki kapusty gotujemy w osolonej wodzie. Osączamy.Cebulkę rumienimy na maśle.Mieszamy kapustę z cebulą.
Oddzielamy żółtka od białek. Robimy ciasto z mąki, mleka i żółtek.Dodajemy cebulę z kapustą.Doprawiamy do smaku.Mieszamy.
Ubijamy na sztywno białka i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy.
Rozgrzewamy olej, nabieramy porcje ciasta i smażymy z obu stron do rumianości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 29.09.2011 08:13
lubię
buksiak12 02.09.2010 09:46
mniam
buksiak12 02.09.2010 09:46
bardzo ciekawy przepis
Dorota71 02.09.2010 09:09
super
Dorota71 02.09.2010 09:09
super
Emilia22 02.09.2010 08:42
fajny przepis
Emilia22 02.09.2010 08:42
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak