Sposób przygotowania

Oczyszczamy kapustę, siekamy. 3 szklanki kapusty gotujemy w osolonej wodzie. Osączamy.Cebulkę rumienimy na maśle.Mieszamy kapustę z cebulą.
Oddzielamy żółtka od białek. Robimy ciasto z mąki, mleka i żółtek.Dodajemy cebulę z kapustą.Doprawiamy do smaku.Mieszamy.
Ubijamy na sztywno białka i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy.
Rozgrzewamy olej, nabieramy porcje ciasta i smażymy z obu stron do rumianości.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !