Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki półfrancuskie z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szklanki
margaryna 20 dkg
woda 2\\3 szklanki
Krem:
jajko 1 sztuka
śmietana 5 łyżek
cukier 15 dkg
cukier waniliowy 1 opakowanie
jabłka 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki półfrancuskie z jabłkiem

Wszystkie składniki na ciasto wykładamy na stolnicę i na początku kroimy nożem w ten sposób wstępnie zagniatając ciasto następnie przejmujemy ciasto naszymi rączkami , zagniatamy je i wkładamy do lodówki na czas przygotowania kremu aby margaryna się nie rozpuściła .

Krem:
Oddzielamy białko od żółtka i ubijamy samo białko następnie po ubiciu dodajemy cukier , żółtko , śmietanę , cukier waniliowy . I dobrze mieszamy.

Wracamy do ciasta , wałkujemy , foremki na babki układamy na cieście i wyciskamy.
Następnie babeczki formujemy i do każdej dajemy pokrojone jabłko następnie zalewamy kremem.

Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp 150sto. przed 15-20min.
Smacznego!!

Nie wyjmujcie babeczek z piekarnika , bo opadną.
Lepiej wyłączyć 5min przed i niech sobie zostaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak