Sposób przygotowania

wszystkie powyższe składniki zależy razem wyrobić na gładkie ciasto, podzielic na 2 częsci i wyłożyc do 2 wysmarowanych blaszek i piec po ok 32 minut każdę z ciast.

CIASTO BISZKOPTOWE
5 jajek
5 łyzek cukru
5 łyżek mąki
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia.

ubijamy białka na sztywną piane dodajemy cukier, a następnie po 1 żółtku. Na koniec wsypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem i delikatnie mieszamy drewnianą łyżka - pieczemy ok 35 minut.

MASA BUDYNIOWA
8 dag cukru
0,5 litra mleka
łyżka mąki zwykłej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
25 dag masła
1 cukier waniliowy
olejek migdałowy

mleko gotujemy z cukrami i masłem, dodajemy mąke zmieszaną z wczesniej odlaną pół szklanki mleka i gotujemy budyn - dodajemy aromat. Jedną czesc (jak jest gorąca) wylewamy na kruche ciasto, przekładamy biszkoptem, kładziemy drugą czesc masy i 2 ciasto kruche. Dekorujemy cukrem pudrem

Komentarze

  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    jak smakowicie wyglada
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    i wyśmienicie smakuje:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    musi być bardzo smaczne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo ciekawe i smaczne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    baaardzo lubię
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ach, jak ja kocham takie słodkości...
  • 1
    original
    Opublikowano

    nutellla

    podoba mi się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !