Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrusty czyli faworki według Tosi

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 250 gram
masło 20 gram
żółtko jajek 2-3 szt
śmietana 18 proc 1/3 szklanki
sól
cukier waniliowy
cukier puder
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrusty czyli faworki według Tosi

Wszystkie sypkie skłądniki przesiac na stolnice, dodac pozostałe skłądniki i zagnieść ciasto, nastepnie zagnieśc ciasto i rozwałkowac cienko na stolnicy, kroić paski kilkucentymetrowe, nacinać w środku i wywracać każdy faworek. Smazyć w głębokim oleju, podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 22.04.2011 23:20
super
Smakosz6 03.04.2011 21:14
mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Sarenka 25.02.2011 17:35
Wygladaja swietnie
Anna169Hosz 08.02.2011 08:06
Zapowiada się smacznie.
meredith 07.02.2011 20:41
extra
Damian19 07.02.2011 07:24
moje ulubione
Jolanta40 05.02.2011 14:01
jak pięknie wyszły
Misiek1 03.02.2011 09:44
pyszności karnawałowe:)
polly66 03.02.2011 09:12
trzeba zrobić :P
Kate131 03.02.2011 08:29
pycha
Krystyna32 02.02.2011 22:32
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak