Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z połową cukru, następnie dodać mąkę ziemniaczaną rozrobioną z 1/2 szklanki mleka.
Resztę mleka zagotować dodając do tego ubite żółtka. Po wystudzeniu budyniu dodawać po trochu do utartego masła z resztą cukru. Utartą masę podzielić na 2 części. DOdać do 1 sok z cytrynym 10 dkg pokrojonych orzechów, 10 dkg rodzynek i 10 dkg migdałów.
Do drugiej dodać kakao i pokrojoną czekoladę.
Na natłuszczoną formę wylać jedno ciasto, na nie wylać drugie, piec w 180 stopniach przez 40 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Lubię takie desery
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !