Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ambasador

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 6 sztuk
cukier puder 30 dkg
mąka ziemniaczana 10 dkg
mleko 1 litr
margaryna 2 kostki
sok z cytryny
orzechy 10 dkg
rodzynki 10 dkg
migdały 10 dkg
kakao 1 łyżka
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Ambasador

Żółtka utrzeć z połową cukru, następnie dodać mąkę ziemniaczaną rozrobioną z 1/2 szklanki mleka.
Resztę mleka zagotować dodając do tego ubite żółtka. Po wystudzeniu budyniu dodawać po trochu do utartego masła z resztą cukru. Utartą masę podzielić na 2 części. DOdać do 1 sok z cytrynym 10 dkg pokrojonych orzechów, 10 dkg rodzynek i 10 dkg migdałów.
Do drugiej dodać kakao i pokrojoną czekoladę.
Na natłuszczoną formę wylać jedno ciasto, na nie wylać drugie, piec w 180 stopniach przez 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 03.02.2011 08:18
fajne
agnieszka214 03.02.2011 06:14
smaczne
Zoso 02.02.2011 21:26
Lubię takie desery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak