Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa jabłkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dkg
cukier 30 dkg
cukier waniliowy 1 opakowanie
żółtko jajek 2 sztuki
spirytus 1 kieliszek
jabłka 80 starte

Przepis i sposób przygotowania na: Masa jabłkowa

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać resztę składników, wymieszać, na koniec powoli dodawać jabłka ciągle mieszając.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 31.01.2012 10:13
super
IKrakowianka 02.09.2011 10:32
nie robiłam takiej, na pewno wypróbuję
aginaa 03.02.2011 08:19
dokladnie do ciasta pewni, albo deserow
agnieszka214 03.02.2011 06:18
do ciasta fajna
Mysiunia 02.02.2011 21:09
a do czego taka masa? czy ją poźniej trzeba zapiekac?? w koncu są surówe jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak