Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokoski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dkg
cukier puder 20 dkg
jajko 2 sztuki
mąka 50 dkg
proszek do pieczenia 1/2 opakowania
miód 4 łyżki
mleko 1 szklanka
bakalie
Polewa:
masło 15 dkg
margaryna 15 dkg
cukier 25 dkg
kakao 5 dkg
mleko 3/4 szklanki
kokos

Przepis i sposób przygotowania na: Kokoski

Masło utrzeć z pudrem, dodać żółtka, makę wymieszaną z proszkiem, miód, mleko, olejek i ew. bakalie, a na końcu pianę z białek. Wymieszać i upiec.
Składniki na polewę zagotować. Ostudzić. Ciasto pokroić w kostkę, każdą kostkę poczyć w polewie a potem obtoczyć w kokosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 15.11.2011 00:02
pycha
hastalavista 14.04.2011 00:24
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak