Sposób przygotowania

margaryne ucieramy z cukrem i żóltkami, dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko, dalej ucieramy. dzielimy ciasto na 2 częsci. Z białek ubijamy piane - do 1 z częsci dajemy połowe ubitej piany mieszamy i delikatnie wykładamy na blaszke. do drugiej czesci dajemy reszte piany i kakao, mieszamy i delikatnie wykładamy na jasne ciasto. Obrane jabłka kroimy w cząstki i układamy na ciescie lekko dociskając. Pieczemy w temp 170* przez ok 45 minut.

KREM:
1 budyn smietankowy
2 łyzki cukru pudru
1 kostka masła
0,4l mleka

budynie gotujemy na mleku a następnie wystudzony miksujemy z cukrem i masłem, wykładamy na upieczone ciasto, a na koniec polewamy polewą wg przepisu ponizej

POLEWA
10dag margaryny
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 łyżki mleka
3 łyzki kakao
10 dag cukru pudru

wszystko razem rozpuszczamy i przestudzoną polewamy ciasto

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super ciacho:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    jadłam kiedyś gdzies takie ciasto i się nim zachwyciłam, niestety nie zdobyłam takiego przepisu, tem wygląda dokładnie tak samo. Na weekend zabłysnę w domu tym cudem:) dzięki :)
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Uwielbiam to ciasto:) Jest wilgotne i smakowite:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wygląda bardzo smacznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    Apetyczny niezwydziwiany placek. Pamiętam taki jadłam ciągle w dzieciństwie o ile było kakao :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ulubione ciasto mojego taty :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam to ciasto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Rewelacyjne ciasto!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !