Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eklery czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto ptysiowe 1 porcja
czekolada półsłodka 170 g
masło roztopione 2 łyżki
bita śmietana 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Eklery czekoladowe

Piekarnik podgrzewamy do temp. 200 stopni. Używając szprycy do dekoracji wyciskać na lekko natłuszczoną foremkę porcje ciasta o wymiarach 2,5 x 7 cm. Piec 20-25 minut, aż eklery się przyrumienią. W garnku do gotowania na parze roztopić czekoladę, dodać masło. Przekroić eklery wzdłuż na połówki. Nałożyć na dolną bitą śmietanę, na nią zaś drugą połówkę zamoczoną uprzednio w czekoladzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 19.10.2012 15:30
super
Sylwia56
Sylwia56 04.04.2012 23:15
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak