Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka (nie ubijać). Dodajemy resztę składników oprócz kakao, mieszamy.
Przygotować 2 podłużne foremki, do jednej wlać połowę masy, do drugiej masy dodać kakao, wymieszać i wlać do drugiej foremki.
Piec przez 45 minut.
Z masła, pudru, żółtka i budyniu przygotowujemy masę.
Upieczone ciasta kroimy w kromeczki. Bierzemy jasną kromkę, smarujemy masą, przekładamy ciemną kromną. I tak na przemian. Kroimy na ukos.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    bardzo lubię to ciasto,smakuje super i wyglada ciekawie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !