Sposób przygotowania

Na gotujące mleko wsypywać powoli kaszę mannę i intensywnie mieszać, żeby się nie zrobiły kluchy. Dodać masło, odrobinę soli. Zetrzeć do kaszy gałkę i gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Cały czas mieszać. Zdjąć z ognia dodać połowę sera oraz roztrzepane jajko- mieszać intensywnie. Wylać masę na wysmarowaną masłem albo zwilżoną wodę blachę. Rozsmarować na wysokość około 2 cm i wystudzić. Przed podaniem pokroić w kostkę posypać druga połową startego sera i zapiec ok 10 minut w piekarniku. Można podawać same z polane stopionym masłem( ja tak lubię) albo jako dodatek do drugiego dania, zwłaszcza do mięs w sosie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    ciekawe, ciekawe, do wypróbowania
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    takich jeszcze nie jadłam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !