Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody lub mleka.
Rodzynki namoczyć w wybranym alkoholu - wódce, spirytusie lub w rumie ( najlepiej kilka godzin wcześniej, żeby napęczniały ).
Mleko zgotować z cukrem, dorzucić kawę rozpuszczalną i dokładnie zamieszać. Wszystko zdjąć z ognia i połączyć z rozpuszczoną żelatyną.
Czekoladę zetrzeć na tarce lub drobno posiekać i wsypywać do pucharków. Wlać do każdego z naczyń porcję galaretki i zostawić do wystygnięcia.
Jak już wszystko stężeje, to na wierzch powrzucać namoczone w alkoholu rodzynki i pokropić alkoholem pozostałym z rodzynek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    tym alkoholoem jest wódka czy spirytus ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy deser warty spróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !