Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 1/2 kg
marchew 3 szt
seler 1/2 szt
cebula 3 szt
papryka czerwona 1 szt
groszek zielony 1/2 szklanki
sok pomidorowy 1/2 szklanki
masło 60 g
sól do smaku
Koperek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj po grecku

Oskrobać warzywa. Marchew i selera zetrzeć na grubej tarce. Cebulę pokroić w talarki a paprykę w kostkę. Mintaja obsmażyć na maśle( 30 g). Cebulę zeszklić na maśle( 30 g). Do rondla wrzucić cebulę, marchew, selera, paprykę i zielony groszek, podlać sokiem pomidorowym i wodą( około 3/4 szklanki). Posolić i dusić około 15 minut. Po tym czasie delikatnie rozsunąć warzywa na boki i dołożyć rybę. Doprawić przyprawą do ryb, pieprzem i suszonym koperkiem dusić kolejne 15 minut- tak aby ryba nie była surowa a warzywa się rozlatywały. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 14.06.2012 14:42
uwielbiam taką rybkę
Goya 17.04.2011 16:58
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak