Sposób przygotowania

Oskrobać warzywa. Marchew i selera zetrzeć na grubej tarce. Cebulę pokroić w talarki a paprykę w kostkę. Mintaja obsmażyć na maśle( 30 g). Cebulę zeszklić na maśle( 30 g). Do rondla wrzucić cebulę, marchew, selera, paprykę i zielony groszek, podlać sokiem pomidorowym i wodą( około 3/4 szklanki). Posolić i dusić około 15 minut. Po tym czasie delikatnie rozsunąć warzywa na boki i dołożyć rybę. Doprawić przyprawą do ryb, pieprzem i suszonym koperkiem dusić kolejne 15 minut- tak aby ryba nie była surowa a warzywa się rozlatywały. Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam taką rybkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !