Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia różana

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pszenica 30 dag
miód prawdziwy 4 łyżki
konfitura z płatków róży 4 łyżki
rodzynki 50 g
orzechy włoskie 100 g
sól 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia różana

Pszenice kilkakrotnie wypłukać. Namoczyć( ok 6 godzin). Ugotować- 1,5 godziny w lekko osolonej wodzie. Wystudzić. Dodać 4 łyżki miodu, oraz 4 łyżki konfitury z płatków róży. Dołożyć rodzynki, posiekane orzechy i wymieszać. Schłodzić. Bardzo smaczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.12.2012 16:50
może zrobię w tym roku taką, bo mam konfiturę różaną w zapasie i pomysł mi się spodobał :)
Mati13 01.07.2012 20:03
apetycznie
SmacznaPyza 11.03.2011 10:15
nigdy nie jadła kutii...
Natalia/tubisiek 03.02.2011 09:49
wygląda smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak