Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka 2,5 szklanki
mleko 1,5 szklanki
cukier puder do posypania
cukier 2 łyżki
drożdże 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Rozkruszone drożdże posypujemy cukrem.Podgrzewamy mleko, a następnie wlewamy do drożdży.Jajka wbijamy do miski i solimy.Do drożdży dodajemy przesianą mąkę, dodajemy jajka,Wyrabiamy ciasto.Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 30 minut.
Olej rozgrzewamy na patelni.Nabieramy łyżką ciasto i kładziemy. Smażymy z obu stron do zezłocenia.Podajemy na gorąco, posypane cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 11.06.2011 19:34
smak mojego dzieciństwa
Adamorek 02.03.2011 00:26
robi bez drożdży
perla 02.12.2010 16:25
Bardzo lubię takie racuchy :)
msmariusz 28.10.2010 21:45
smaczne
iwona332 09.10.2010 08:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak