Sposób przygotowania

Rozkruszone drożdże posypujemy cukrem.Podgrzewamy mleko, a następnie wlewamy do drożdży.Jajka wbijamy do miski i solimy.Do drożdży dodajemy przesianą mąkę, dodajemy jajka,Wyrabiamy ciasto.Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 30 minut.
Olej rozgrzewamy na patelni.Nabieramy łyżką ciasto i kładziemy. Smażymy z obu stron do zezłocenia.Podajemy na gorąco, posypane cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    perla

    Bardzo lubię takie racuchy :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    robi bez drożdży
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    smak mojego dzieciństwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !