Sposób przygotowania

1. Panierka 250 g bułki tartej 2 jajka
2. Sos: 25g masła 25g mąki 150 ml mleka 150 ml wywaru warzywnego 75 g sera cheddar startego 1 łyżka świeżo siekanej kolendry, 1 łyżka musztardy
3. Ziemniaki włożyć do garnka zalać mlekiem i gotować aż mleko zostanie wchłonięte. Dodać masło utłuc. Dodać szalotkę , ser , szynkę , seler ,jajko , mąkę . Całość wymieszać . Doprawić solą i pieprzem.
4. Roztrzepać jajko. Bułkę tartą na talerz . Z masy ziemniaczanej formować krokiety maczać je w jajku i obtaczać w panierce z bułki.
5. Rozpuścić masło dodać mąkę i delikatnie smażyć przez 1 min. Zdjąć garnek dodać mleka , wywar warzywny ,ser, kolendrę ,musztardę gotować aż zgęstnieje.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !