Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lodowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 0,5 kg
cukier puder 1 szklanka
galaretka 2
Biszkopty
brzoskwinie
masło 1
kakao 3 lyzeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: lodowiec

Ser mielimy, dodajemy cukier, maslo i wszystko ucieramy. Mase dzielimy na 2 czesci, do jednej dodajemy kakao i rozpuszczona we wrzatku zelatyne. Ukladamy na blaszce biszkopty i kladziemy na nia ciemna mase. Teraz kladziemy znowu biszkopty i na to galarteke jedna, potem mase druga. brzoskwinie i druga galaretke. Ciasto chowy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak