Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, podzielić na porcje, natrzeć selerem naciowym wymieszanym z przyprawą kucharek. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie włożyć do rondla, podlać odrobiną gorącej wody i dusić pod przykryciem około 30 minut. Sliwki sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, wypestkować i włożyć do duszącej się potrawy. gdy mięso i śliwki miekkie, dodać masło, sól i cukier do smaku. Podawać z ryżem i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pysznie się zapowiada.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapowiada się smaczny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !