Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony ze śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
śliwki węgierki 50 dag
masło 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
przyprawa kucharek 2 łyzeczki
seler naciowy 4 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony ze śliwkami

Kurczaka umyć, podzielić na porcje, natrzeć selerem naciowym wymieszanym z przyprawą kucharek. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie włożyć do rondla, podlać odrobiną gorącej wody i dusić pod przykryciem około 30 minut. Sliwki sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, wypestkować i włożyć do duszącej się potrawy. gdy mięso i śliwki miekkie, dodać masło, sól i cukier do smaku. Podawać z ryżem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 23.11.2013 10:32
zapowiada się smaczny obiad
IlonaAlbertos 14.07.2012 21:43
Pysznie się zapowiada.
Monika193
Monika193 16.11.2011 18:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak