Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg
mąka 1,5 szkl
jaja 2 szt
olej 1 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
ketchup 8 łyżki
ocet 6 łyżki
cukier 1 łyżki
sól do smaku
cebula 2 szt
papryka marynowana 1 szt
ogórek konserwowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby po chińsku

1. ryby podzielić na kawałki posypać Vegetą
2. Z mąki jajek szklanki wody zrobić ciasto moczyć rybę i piec
3. Zalewa: zrobić z szkl wody, szkl oleju, przecieru pomidorowego, ketchupu, octu, cukru, soli- zagotować 3 min
4. Ryby smażone ułożyć na półmiskach przekładać warstwami pokrojone w kostkę 2 cebule mały słoik papryki czerwonej ogórków korniszonów zalać przestudzoną zalewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak