Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszczyk czerwony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1/2 kg
jabłka 2 sztuki
włoszczyzna 1 pęczek
koperek 1-2 łyżeczki
sok wiśniowy 2-3 łyżki
indyk 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: barszczyk czerwony

skrzydełka płuczemy a następnie chwilę gotujemy. dodajemy włoszczyznę pokrojoną w kostkę. buraki zaś myjemy i ścieramy na tartce podobnie jak jabłka. całość gotujemy do miękkości. na końcu przecedzamy. doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy sok i drobno siekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 04.01.2012 19:31
lubię
Damian19 03.02.2011 07:08
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak