Sposób przygotowania

Masło utrzeć mikserem (lub pałką w makutrze) z ½szklanki cukru pudru na puszystą masę, (masło i banany muszą mieć temperaturę pokojową). Dodać obrane i rozgniecione banany, ucierać dalej mikserem (dodawać po jednej łyżce bananów, aż do wyczerpania). Na końcu dodać 2 tężejące galaretki rozpuszczone w 2 szklankach wrzącej wody.
Wylać masę bananową na połowę biszkoptu, wstawić na chwilę do lodówki aż zastygnie. Przykryć drugą połową biszkopta. Posmarować cienko resztą masy. Udekorować wierzch bananem, zalać 2 galaretkami dowolnymi, wstawić do lodówki do schłodzenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Uwielbiam...
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !