Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z kiełbasą i cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kiełbasa 25 dag
cebula 2 szt
smalec 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z kiełbasą i cebulą

Ziemniaki obrać, pokroić w plastry i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Na patelni rozgrzać połowę smalcu, dodać pokrojoną cebulę i kiełbasę, lekko zrumienić, wyłożyć do miseczki. Na pozostały tłuszcz wsypać ziemniaki i delikatnie zrumienić. Pod koniec dodać usmażoną cebulę z kiełbasą, wymieszać i chwilę poddusić. Podawać jajkiem sadzonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 28.10.2013 12:02
Szybkie i smaczne :)
romanrafal
romanrafal 15.08.2013 08:31
pycha,lubię takie jedzonko
IlonaAlbertos 25.06.2013 10:17
Na szybko i smacznie.
RenataZ-et 03.10.2011 00:23
Ale pyszności... mniamm
Monika193
Monika193 29.03.2011 23:10
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak