Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polendwiczki w mleku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polendwiczki wieprzowe 1 kg
mleko 5 szkl
sok z cytryny 1/4 szkl
masło 3 łyżki
sól do smaku
ząbek czosnku 1 szt
cebula 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Polendwiczki w mleku

Włożyć mięso do brytfanny, polać mlekiem wymieszanym z sokiem z cytryny. Przykryć ściereczka , włożyć na noc do lodówki. Po wyjęciu osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą i pieprzem, usmażyć na maśle z każdej strony. Ponownie włożyć do mleka. Na maśle pozostałym na patelni zeszklić cebulę i czosnek. Dodać do mięsa w brytfannie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st i piec 2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 05.02.2011 12:56
Ciekawy przepis na te POLĘDWICZKI

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak