Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z kapustą kiszoną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 szt
mięso wieprzowe 80 dag
majeranek 1 łyżki
kapusta kiszona 1 kg
kminek 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
papryka mielona 1 łyżka
ząbek czosnku 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z kapustą kiszoną

1. Cebule podsmażyć dodać pokrojona w dużą kostkę mięso, dodać przyprawy podsmażyć, dodać wodę dusić
2. kapustę kiszoną wypłukać aby nie była zbyt kwaśna dodać do mięsa dusić godzinę (w razie potrzeby podlewać wodą)
3. mięso posolić trochę na początku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak