Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kura duszona z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura 1 szt
smalec 5 dag
olej 5 dag
śmietana 0,5 szkl
grzyby leśne 50 dag
cebula 3 szt
natka pietruszki 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kura duszona z grzybami

1. Kurczaka pokroić na porcje lekko obrumienić na tłuszczu, osolić
2. cebulę pokroić zrumienić dodać pokrojone grzyby posolić dusić kilkanaście minut
3. Porcje kury ułożyć w rondelku obkładając grzybami dusić na ogniu do miękkości nie podlewać wodą - można dodać tłuszczu
4. gdy kura i grzyby będą miękkie wlać śmietanę zagotować doprawić
5. wyłożyć na półmisek posypać natką pietruszki podawać z makaronem i surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak