Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Kubuś

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
sok Kubuś 1 duża butelka
budyń śmietankowy 2 szt
margaryna 1/2 kostki
śnieżka na mleko 2 szt
mleko do śnieżki 400 ml
herbatniki 2 paczki
cytryny 2 szt
galaretka cytrynowa 1 szt.
polewa biała 1 szt
lukier 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Kubuś

1 duży sok KUBUŚ o dowolnym smaku zagotować dodając 2 budynie ( zrobić dokładnie tak jak gotuje się budyń tylko zamiast mleka dajemy sok kubuś). Ugotować budyń, do gorącego budyniu dodać pół kostki margaryny, wymieszać wyłożyć na biszkopt. I do lodówki.
Dwie śnieżki na mleku ubić i dodać2 galaretki rozpuszczone w 1 szkl. wody. Dobrze zmiksować i gęstniejącą wylać na krem budyniowy. Na to kładziemy herbatniki namoczone w soku z cytryn. Wierzch polewamy białym lukrem. SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 21.04.2013 17:28
bardzo pyszne ciacho
ronald88 11.08.2011 10:43
super
MAR3STA 15.03.2011 15:31
wypróbowałam i jest świetne;)
joanna77 10.03.2011 10:03
sama też piekę,jest wyśmienite
Kuchareczekjeden 01.03.2011 18:35
fajne ciacho
kochanyptysiu 13.02.2011 21:09
sprobuje z okazji walentynek,gdyz mam meza Kubusia:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak