Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej do słoiczków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 2 kg
marchew 40 dag
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ocet 10 % 3 łyżki
ziele angielskie wg uznania
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat wg uznania
cebula 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej do słoiczków

Fasolkę pokroić na 2-3cm kawałki, ugotować na pół twardo w lekko osolonej wodzie.Ostudzić. Cebulę pokroić w plastry, marchew zetrzeć. Wszystko razem podsmażyć na oleju. Dodać przecier,ocet, przyprawy. Nałożyć do słoików. Pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 27.09.2011 10:41
to mi smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak