Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem budyniowy z sokiem z cytryny

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Krem budyniowy z sokiem z cytryny -  do ciast, ciasteczek lub do podania z owocami.

Składniki:

mleko 0,5 litra
mąka 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 szt
margaryna Kasia 1 szt
sok z cytryny 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem budyniowy z sokiem z cytryny

1. Zagotować mleko z cukrem waniliowym.
2. Pół szklanki mleka odlać wcześniej dodać do niego mąkę i cukier.
3. Gdy budyń będzie się gotował dodać rozrobione mleko z mąką i cukrem, chwile zagotować.
4. Ostudzić aż będzie zimny.
5. Zmiksować margarynę, dodawać po łyżce zimnego budyniu, na koniec dodać sok z cytryny (po trochu próbować w smaku żeby nie był za kwaśny).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak