Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z pieczonym mięsem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dowolna pieczeń 35 dag
cebula 1
fasolka szparagowa 2 garście
pomidory 3
bulion 1 szklanka
ryż ugotowany 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z pieczonym mięsem

Drobno pokrojoną cebulkę zeszklić na oleju następnie dodać mięso i dusić kilka minut. dodać fasolkę szparagową, ryż wymieszać i podlać bulionem. Przyprawić do smaku ziołami i solą z pieprzem. Odparować bulion tak aby potrawa zrobiła się dość gęsta. Następnie przełożyć ją do naczynia żaroodpornego posypać żółtym serem położyć pomidory pokrojone w plasterki i całość posypać świeżą bazylią. Zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak