Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
cukier 8 łyżek
mąka 8 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
brzoskwinie w puszce 1 puszka
rodzynki garść
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretkami

Z jajek, cukru mąki i proszku do pieczenia upiec biszkopt. Po upieczeniu i wystudzeniu podzielić go na 3 części.

Brzoskwinie pokroić w kostkę, a odcedzony syrop zagotować i rozpuścić w nim galaretkę brzoskwiniową. Do tężejącej galaretki dorzucić brzoskwinie, całoć wymieszać i wylać na pierwszą część ciasta i przykryć drugą.

Rodzynki zalać wrzątkiem i wystudzić ( są bardziej miękkie ). Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wrzątku i gdy będzie tężeć, dołożyć rodzynki i znów całość wylać na ciasto i przykryć trzecią częścią.

Wierzch ciasta zalać tężejącą galaretką cytrynową też rozpuszczoną w 1 szklance wrzątku.

Oczywiście smaki i kolory galaretki można pozmieniać wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 26.01.2013 08:43
rewelacyjny;]
ewaa 11.04.2012 20:33
super
ankaryba 25.07.2011 19:43
pycha
Halusia 11.04.2011 06:39
Orzeźwiający placuszek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak