Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIGWA GALARETKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 2 kg
cukier 70 dag
woda 3 l

Przepis i sposób przygotowania na: PIGWA GALARETKA

Owoce pigwy umyć , pokroić w ósemki i zalać wodą 3 litry , gotować ok. 30 min licząc czas od zalania. Otrzymany płyn przelać przez gęste sito nie wyciskając owoców. Do 1 litra płynu dodać 70 dkg cukru i gotować bez przykrycia 20-25 min . Galaretkę przelać do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 26.01.2013 08:43
mmm dobra;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak