Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zebra

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
mąka 250 g
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
cukier 1,5 szklanki
kakao 3 lyzki
woda 1 szklanka
olej 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: zebra

Biłaka oddzielamy od zoltek i ubijamy na sztywna piane. Nastepnie dodajemy cukier i zoltka i ubijamy dalej. Kolejno dodajemy make i proszek, olej i wode. do pierwszej dodajemy kakao.Na blaszce ukladamy ciasta za zmiane, raz jasen, raz ciemne,Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak