Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki schabowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
szynka plastry 8 szt
ser żółty 8 (plasterki)

Przepis i sposób przygotowania na: roladki schabowe

schab podzielić na 8 równych plastrów, rozbić każdy na grubość około o,5 cm, oprószyć przyprawami i pozostawić na chwilę. Na każdym rozłożyć po plastrze szynki i sera, zwinąć roladkę i dobrze sklepać palcami złącze. panierować najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej, smażyć w większej ilości oleju z dodatkiem łyżki masła (do smaku).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 14.08.2011 10:17
fajne
adam1f 31.07.2011 23:50
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak