Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno dokładając cukier. Gdy cukier się już rozetrze, to dołożyć żółtka i dokładnie wymieszać. Na koniec dosypać przesianą przez sitko mąkę i proszek do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku.

Po upieczeniu wyjąć biszkopt z blaszki i zawinąć w czystą ścierkę - jak roladę.
Gdy biszkopt będzie już zimny,, można go delikatnie napączować i posmarować marmoladą. Znów zwinąć w roladę - ale już bez ścierki :) Wierzch można popruszyć cukrem pudrem i gotowe.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    Ale mam ochotę na kawałek, pycha;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Szybko i smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    takie są najlepsze
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniaammm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !