Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt.
ryż 1 saszetka
czarne oliwki 3-4 łyżki
cebula 2 szt.
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
papryczka chili
pasta ajvar 1 słoik
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukier
olej do smażenia
papryka zielona 1 szt.
bulion warzywny 1,5 szkl.
ser gouda 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana papryka

ryż ugotować w osolonym wrzątku ok.20min.odcedzić i wsypać do miseczki wystudzić,czerwone papryki rozciąć wzdłuż na pół i usunąć gniazda nasienne,zieloną paprykę oczyścić z pestek,opłukać i pokroić w drobną kosteczkę,papryczkę chili rozciąć wzdłuż,usunąć pestki i pokroić strączek w plasterki,oliwki osączyć z zalewy i pokroić w grube plasterki,cebule pokroić w talarki rozgrzać olej i podsmazyć cebule,dodać chili i zieloną paprykę,chwilę smażyć razem,wymieszać z koncentratem pomidorowym i łyżką ajvaru połączyć z ryżem i oliwkami,przyprawić solą,pieprzem i cukrem,wymieszać ze startym serem i napełniać farszem połówki papryk,do formy żaroodpornej wlać bulion włożyć papryki i zapiec ok.25min.w temp.180st.podawać z dodatkiem pozostałej pasty ajvar.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 01.04.2011 12:43
moja teściowa robi dokładnie takie same papryczki 0 pyszne, muszę i ja się pokusić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak