Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 250 g
feta 250 g
mąka 350 g
jajko 2
jogurt 250 ml
sól do smaku
proszek do pieczenia 2 lyzeczki
olej 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki ze szpinakiem

Szpinak gotujemy w osolonej wodzie ok 7 min. Następnie go siekamy. Przesianą mąkę mieszamy z proszkiem i solą. Mikserem miksujemy jajka z olejem i jogurtem. Stopniowo dodajemy pozostałe składniki. Dodać szpinak i fetę,mieszamy. Ciasto wykladamy łyżką do ok 12 foremek wysmarowanych masłem. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki nam wyrosły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 27.04.2012 10:27
mmmmmmm super!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak