Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, pokroić na niezbyt duże kawałki i udusić na niewielkiej ilości oleju. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i ziołami prowansalskimi, dokładnie wymieszać i nieco przestudzić. Mięso rozbić i przyprawić solą. i pieprzem. Z jaja, mleka i mąki przygotować gęste ciasto naleśnikowe (dodać tyle mąki żeby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany). Można lekko posolić. Na środek każdego fileta kłaść porcję grzybów. Całość składać na pół dokładnie dociskając brzegi i panierować w przygotowanym cieście. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    wyglada na pracochlonne ale chyba sie oplaca
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    to na pewno jest pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Wygląda bardzo smakowicie, ale gdzie szukać opieniek o tej porze roku.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    cudnie smakowicie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    kaloryczne, ale pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    coś przepysznego!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ale smakowite!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    będzie sezon na opieńki to wypróbuję:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !