Sposób przygotowania

cebulę i czosnek obrać i posiekać,marchewkę obrać i pokroić w kostkę,pomidory połowę pokroić w kostkę resztę w plastry,rozgrzać oliwę i porcjami wrzucać mięso podsmażyć,wyjąć a na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulę z czosnkiem,dodać marchewkę i pokrojone w kostkę pomidory,poddusić włożyć mięso i pomidory z puszki wraz z zalewą,oprószyć ziołami i dusić aż powstanie gęsty sos,przyprawić solą i pieprzem oraz odrobiną cukru,fasolkę obgotować w osolonym wrzątku,odcedzić,przygotować sos beszamelowy masło stopić i zasmażyć z mąką,dolać mleko mieszając gotować 5min.przyprawić solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową,na dno naczynia żaroodpornego wylać odrobinę sosu beszamelowego a następnie układać naprzemian warstwy ciasta,mięsa i fasolki,każdą z nich skropić sosem,na wierzchurozłożyć plastry pomidorów,posypać pokruszonym serem i zapiec ok.45min.w temp.180st.udekorować listkami oregano.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !