Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisowa Mysza

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krem Tiramissu 1 szt.
mleko 400 ml
biszkopty okrągłe 250 g
kawa 1.5 szklanki
rodzynki 100 g
kakao 1 łyżeczka
bita śmietana 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisowa Mysza

Do 200 ml zimnego mleka wsypać proszek Tiramisu, ubijać wg przepisu na opakowaniu. Tak samo sporządzić śnieżkę na mleku. Biszkopciki maczać w ostudzonej posłodzonej kawie. układać po ok. 5 sztuk na dnie pucharka.
Krem Tiramisu rozłożyć do 5 naczyń, posypać przesianym kakao. Ułożyć kolejną warstewkę maczanych w kawie biszkoptów. Przykryć ubitą śnieżką. Można posypać czekoladowymi wiórkami, włożyć po 2 biszkopty (na uszka myszki), rodzynkami zrobić resztę buziaczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 25.03.2011 22:00
ekstra
ewasylwia 02.02.2011 17:00
świetny pomysł
Katarzyna/kate1980 02.02.2011 14:43
super pomysł z tą myszką
Katarzyna/kate1980 02.02.2011 14:43
super pomysł z tą myszką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak