Sposób przygotowania

Mleko zagotować. W międzyczasie zaparzyć kawę, posłodzić do smaku. Gdy mleko lekko przestygnie, ubijać mikserem lub trzepaczką lub przelać do niewielkiego słoiczka i potrząsać do uzyskania piany. Wlać mleko do wysokiej szklanki tak do ok. 3/4 wysokości. Następnie cienkim strumieniem, najlepiej po ściance szklanki wlać gorącą kawę. Wierzch można posypać startą czekoladą lub kakao.
Cały szkopuł w tym, aby kawa miała większą temp. niż mleko. Ponieważ inaczej wyjdą nam 2, a nie 3 warstwy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    eh tyle razy probowalam i mi niewychodzi;/
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Też kilka razy robiłam ale nic z tego.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    mi też się nie udaje takiej kawki zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !