Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy deser szklankowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 szt.
czekolada gorzka 150 g
dżem wiśniowy 10 łyżeczek
woda 750 ml
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy deser szklankowy

Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie, ostudzić i wylać na głęboki talerz. Wstawić do lodówki
Gdy galaretka będzie całkowicie zastygnięta, brzoskwinie osączamy z syropu i kroimy w kostkę. Czekoladę rozpuszczamy na parze. Dżem dajemy do rondelka i podgrzewamy, ostudzamy.
Składniki wkładamy do szklanek w następującej kolejności: brzoskwinie, dżem (do każdej po łyżeczce), roztopioną czekoladę, galaretkę pokrojoną w kostkę.
Wierzch można udekorować brzoskwiniami i odrobiną kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ziabela 15.08.2012 09:40
nazwa bardzo kreatywna
Agnieszka/picola 20.08.2011 10:03
wyglądają apetycznie
angelika14 03.02.2011 09:45
mmmm jakie kolorowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak