Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki z soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ząbek czosnku 1 szt.
cebula biała 1 szt.
żółtko jajek 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
olej do smażenia
soczewica 2 (ugotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: kulki z soczewicy

Czosnek i cebule obierz, pokrój w kosteczkę. Usmaż na szklisto na rozgrzanym oleju. Wymieszaj z soczewicą, a następnie całość zmiel w maszynce do mięsa. Masę wymieszaj z żółtkiem oraz tartą bułką.
Natkę opłucz, dobrze osusz i posiekaj. Dodaj do przygotowanej masy. Posól do smaku. Wyrób.
Z masy uformuj kulki wielkości włoskiego orzecha. Porcjami wkładaj je do głębokiego tłuszczu.. Smaż po 4-5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak