Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto szpinakowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Świeże liście szpinaku 0,5 kg
ryż 250 gram
czosnek 3 ząbki
oliwa 3 łyżki
parmezan 100 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto szpinakowe

Liście szpinaku dokładnie umyć. Pokroić je drobno. Na dużej patelni lub w garnku o grubym dnia rozgrzać oliwę i wrzucić szpinak. Gdy już zmniejszy objętość i puści wodę, dodać ryż. Gotować ok. 20 minut, cały czas mieszając. Jeśli będzie trzeba, dolać trochę wody. Na koniec dodać sól i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przed podaniem posypać danie startym parmezanem.
Do risotta można dodać grzanki z jajkiem na twardo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 04.01.2012 17:22
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak