Sposób przygotowania

Włoszczyznę pokroić w talarki. Filety pokroić w większą kostkę. Mięso i warzywa zalać wodą, gotować, aż będą miękkie. Pod koniec gotowania przyprawić solą i pieprzem. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, odsączyć, przestudzić. Na patelni rozgrzać olej, włożyć ryż, warzywa i mięso, dodać przyprawy. Smażyć przez kilka minut, często mieszając. Zdjąć patelnię z ognia. Groszek odsączyć z zalewy, dodać do ryżu Wszystko razem wymieszać, przełożyć do natłuszczonego, żaroodpornego naczynia. Polać kilkoma łyżkami rosołu, wierzch posypać startym serem. Zapiekać 15 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    lubię zapiekanki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !