Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik z cytryną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panko 4-6 łyżek
olej roślinny 500 ml
sos sojowy 2-3 łyżki
sok z cytryny
jajko 1 szt
cytryna 1/2 szt
cukier 1/2 łyżeczki
królik 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: królik z cytryną

Mięso z królika dzielimy na części ok 3-4 cm. Każdy kawałek obtaczamy w jajku i panko. Smażymy na złoto w głębokim oleju. Podajemy osączone z tłuszczu ozdobione plastrami cytryny i skropione sokiem z połowy cytryny. Pozostałą cześć soku mieszamy z sosem sojowym i cukrem, podajemy do maczania królika. Mięso podajemy z surówkami i ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 07.09.2011 16:06
super
grazia1 03.05.2011 08:50
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak