Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki krucho drożdzowe z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,75 kg
masło 25 dag
żółtko jajek 3 szt
drożdże 10 dag
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
cebula 6 szt
olej 3 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki krucho drożdzowe z cebulą

1. Posiekać drobno cebule cukrowe i zeszklić na ogniu, podlac odrobiną wody oraz doprawić
2. Masło posiekać z mąką dodać żółtka i trochę soli
3. Drożdże rozetrzeć z cukrem kiedy się rozpłyną przelać do mąki Szybko zagnieść ciasto . Uformować w kulkę i zawinąć w ściereczkę i włożyć do garnka z zimną wodą . Kiedy cisto wypłynie wyjąć i osuszyć je. Podzielić na 4 części. Rozwałkować na cienki placek każdą cześć i pokroić w kwadraty.. Na środku każdego kwadratu ułożyć farsz i zwinąć w rulon.. Rozłożyć rulony na natłuszczonej blasze i piec 15 mi w temp 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 22.02.2012 00:49
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak